Pravý ruský boršč recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 ks hřebíček
2 ks bobkový list
5 ks nové koření
10 ks celý pepř
20 dkg kuřecí maso
30 dkg hovězí maso
1 ks červená řepa
30 dkg vepřové maso
2 ks polévkové kosti

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí, vepřové a kuřecí maso a polévkové kosti dáme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celý pepř a nové koření. Zalijeme vodou a vaříme, až je maso měkké

  2. Omyjeme opatrně červenou řepu, aby se nenarušila slupka a uvaříme do měkka

  3. Na másle osmažíme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem z uvařeného masa, přidáme nakrájené brambory a hlávkové zelí. Až je zelenina skoro hotová, přidáme nastrouhanou červenou řepu, rajský protlak, nakrájené uvařené maso, prolisovaný nebo nastrouhaný česnek a ostřejší klobásu. Osolíme, osladíme a okyselíme podle své chuti.Necháme ještě chvilku provařit

  4. Na talíři ozdobíme kysanou smetanou a sekaným koprem. Můžeme použít i kopr zavařený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!