Pravý salát Caesar recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
2 ks žloutek
1 ks citron
1 - 2 lžičky cukr krupice
100 g parmazán
2 lžičky parmazán
4 ks ančovičky
150 ml olivový olej
olivový olej
2 ks kuřecí prsa
1 lžička dijonská hořčice
1 lžička worcestrová omáčka
mletý černý pepř
1 ks římský salát
1 ks bílá bagetka

Postup přípravy receptu

  1. Římský salát omyjeme a překrájíme na kousky o velikosti soust. Salát výjimečně netrháme. Salát vsypeme do velké mísy

  2. Připravíme si zálivku. Do misky rozklepneme žloutky, přidáme hořčici, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku a jemně nastrouhaný parmazán. Osolíme a opepříme, můžeme přidat také trošku cukru. Postupně přiléváme olej a šleháme. Nezapomeneme přisypat najemno nakrájené ančovičky. Zálivka na salát Caesar je hotová, když má majonézovou konzistenci

  3. Bílou bagetku nakrájíme na kostičky. Na troše olivového oleje necháme rozvonět oloupané stroužky česneku. Poté česnek vyjmeme a dáme stranou. Na ovoněném oleji dozlatova osmahneme na kostky nakrájené kuřecí maso, které jsme osolili a opepřili

  4. Parmazán nastrouháme na hoblinky, můžeme si pomoci škrabkou. Kostičky bagety nasucho opečeme

  5. Na kousky salátu (těsně před podáváním) vlijeme připravenou zálivku a dobře promícháme. Přidáme opečené kousky kuřecího masa a opět promícháme

  6. Ochucený salát nasrvírujeme na talíře, posypeme krutonky a nakonec i hoblinkami parmazánu. Takto připravený salát Caesar ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!