Omeleta s dušeným fenyklem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 6 ks vejce 1 lžíce máslo 1 ks cibule 4 ks bílek 2 ks fenykl 5 dkg parmazán 0 ks červená paprika 6 ks černé olivy podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Omeleta s dušeným fenyklem recept
Postup přípravy receptu
-
Fenykl očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí osolené vody, krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Olivy přepůlíme a parmazán nastrouháme na jemném struhadle.
Cibuli osmažíme na másle, přidáme nakrájenou papriku a přepůlené olivy. Osolíme, opepříme a zvolna dusíme. Zatím rozmícháme vejce s bílky a parmazánem, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozpálíme olej a po celé ploše rozlijeme 1/4 vaječné hmoty. Když začne omeleta zespodu zlátnout, na povrchu je ještě mírně tekutá, poklademe jednu polovinu zeleninovou směsí, opatrně na ni přeložíme druhou polovinu omelety, krátce prohřejeme a podáváme. Stejně připravíme další omelety.
Omeletu s dušeným fenyklem podáváme ještě horkou.