Omeleta s dušeným fenyklem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
6 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
4 ks bílek
2 ks fenykl
5 dkg parmazán
0 ks červená paprika
6 ks černé olivy
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fenykl očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí osolené vody, krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Olivy přepůlíme a parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Cibuli osmažíme na másle, přidáme nakrájenou papriku a přepůlené olivy. Osolíme, opepříme a zvolna dusíme. Zatím rozmícháme vejce s bílky a parmazánem, osolíme a opepříme.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a po celé ploše rozlijeme 1/4 vaječné hmoty. Když začne omeleta zespodu zlátnout, na povrchu je ještě mírně tekutá, poklademe jednu polovinu zeleninovou směsí, opatrně na ni přeložíme druhou polovinu omelety, krátce prohřejeme a podáváme. Stejně připravíme další omelety.

  4. Omeletu s dušeným fenyklem podáváme ještě horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!