Dezert s jablky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks jablko
10 lžic voda
350 g tvaroh
3 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
3 snítky čerstvá máta
9 ks máslové věnečky (sušenky)

Postup přípravy receptu

  1. Velká sladká jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme i se slupkou na kostičky a nasypeme do hrnce. Přidáme oba druhy cukru i mátu a zalijeme vodou. Jablka uvedeme do varu a za občasného promíchání 5 minut provaříme. Poté rychle zchladíme a vyndáme mátu

  2. Tvaroh smícháme s trochou šťávy z jablek, aby měl krémovou konzistenci, sušenky si nalámeme na kousky

  3. Vychlazené dezertní poháry plníme střídavě krémem, sušenkami a jablky. Dezert s jablky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!