Olomoucký vepřový řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžička mletý pepř
100 g tuk na smažení
4 ks vepřový řízek
trojobal
2 ks vejce
100 g strouhanka
100 g hladká mouka
podle chuti
1 lžička grilovací koření
mletý pepř
náplň 2
4 plátky anglická slanina
náplň 1
1 balíček olomoucké tvarůžky

Postup přípravy receptu

  1. Plátek řízku rozklepeme do šířky, lehce osolíme a opepříme. Na jednu jeho polovinu položíme plátek anglické slaniny, který nesmí přečnívat přes okraj masa. Na něj položíme 2 kolečka z jednoho rozkrojeného syrečku a ty posypeme trochou grilovacího koření.

  2. Poté druhou půlku plátku řízku přehneme přes půlku pokladenou syrečky a okraje řízku sklepeme paličkou dokonale k sobě. Takto připravené řízky obalíme v trojobalu. Olomoucký vepřový řízek smažíme na sádle dozlatova. Řízek pečeme zprudka a opatrně, nesmí se nám protrhnout. Okapaný řízek můžeme potřít citronovou šťávou.

  3. Olomoucký vepřový řízek podáváme s chlebem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!