Olomoucký mls recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
1 ks pórek
3 lžíce olivový olej
4 plátky anglická slanina
4 plátky vepřová plec
mletý černý pepř
1 ks papriková klobása
1 balíček tvarůžky
směs koření

Postup přípravy receptu

  1. Plátky z vepřového plecka jemně naklepeme a uděláme do každého plátku kapsu. Maso okořeníme. Použijeme koření jaké má kdo rád. Já používám argentinské. Okořeníme i v kapsách, potřeme olivovým olejem a necháme odležet do druhého dne nebo alespoň 2 hodiny

  2. Tvarůžky obalíme ve slanině a naplníme jimi připravené vepřové kapsy. Maso důkladně sepneme

  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Paprikovou klobásu také nakrájíme na kolečka. Brambory smícháme s pórkem a klobásou. Přidáme mletou sladkou papriku, ochutíme solí, pepřem a přidáme ještě olivový olej. V létě můžeme přidat i čerstvé hříbky. Troubu předehřejeme na 200 °C

  4. Brambory nasypeme do sáčku. Na ně položíme naplněné kapsy. Pak už stačí jen pevně zavázat. V horní části sáčku uděláme 5 malých dírek, aby nám sáček nebouchl

  5. Sáček dáme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Sáček se nafoukne a maso i brambory se pečou asi 30 minut, pak stáhneme teplotu na 150 °C a pečeme asi dalších 15 minut. Pak plech se sáčkem vyjmeme z trouby, opatrně odstřihneme vrch sáčku a ještě 10 minut zapékáme

  6. Olomoucký mls už jen servírujeme na talíře. Olomoucký mls podáváme se zeleninovým salátem, třeba z čínského zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!