Olomoucký hamburger recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 g olej
25 g strouhanka
125 g cibule
1 špetka kmín
1 hrst pažitka
2 ks bílek
200 ml nízkotučné mléko
25 g hrubá mouka
1 hrst petrželová nať
100 g olomoucké tvarůžky
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a dusíme na oleji, až se voda odpaří a cibule je zlatavá. Necháme vychladit a pak vmícháme nastrouhané olomoucké tvarůžky, strouhanku, hrubou mouku a sekanou petrželovou nať. Podle chuti okořeníme a osolíme.

  2. Masu dáme do ohnivzdorné misky a zalijeme bílky rozšlehanými v mléce.

  3. Olomoucký hamburger pečeme v troubě dozlatova. Teplé podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!