Okurky v župánku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sekaná petrželka
2-3 ks salátová okurka
podle chuti
sůl
mletý pepř
kari koření
mletá sladá paprika
náplň
2 ks žloutek
1 ks cibule
1 lžíce kečup
300 g mleté míchané maso
těstíčko
2 ks bílek
1 dl pivo
150 g hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Salátové okurky oloupeme a každou nakrájíme na 3 - 4 stejně velké dílky. Vnitřek vydlabeme malou lžičkou.

  2. Do mletého masa přidáme nastrouhanou cibuli, žloutky, po špetkách červenou papriku, pepř a kari, osolíme. Přidáme kečup a pokrájenou zelenou petrželku.

  3. Všechno dobře promícháme. Masovou hmotou naplníme dílky okurek.

  4. Z piva, mouky, soli a sněhu uděláme těstíčko. Okurky obalíme a ve větším množství rozehřátého tuku zvolna smažíme asi 15 minut. Když začnou okurky v oleji plavat, vybereme je, znovu je obalíme v těstíčku a znovu osmažíme.

  5. Na Slovensku se podávají okurky v župánku s vařenými širokými nudlemi. Dobré jsou ale i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!