Odpalované pečivo recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
100 g máslo
250 ml voda
250 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si odměříme 250ml vody, špetku soli, 100g másla a vše přivedeme za stálého míchání k varu. Když začne voda vřít, vsypeme hladkou mouku, snížíme teplotu a intenzivně mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky

  2. Na mírném ohni těsto krátce spařujeme, stále mícháme, a to až do doby, kdy se nám těsto začne oddělovat ode dna i stěn nádoby. V tomto okamžiku je těsto "spařené" a mělo by být lesklé, pevné a husté. Pak těsto dáme do studené misky, mícháme a zpracováváme, až nám částečně vychladne. Teď přichází na řadu přidání 4 vajec, které však přimícháváme po jednom. Každé vejce se s těstem před přidáním dalšího musí dobře spojit

  3. Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a zdobícím sáčkem tvoříme libovolné tvary dost daleko od sebe - těsto se při pečení hodně nafoukne

  4. Odpalované těsto vkládáme do hodně vyhřáté trouby (až na 220 °C) a takto zprudka pečeme asi 7 minut, těsto nám nabude a nafoukne se. Pak teplotu snížíme (asi na 160 °C) a dopékáme zvolna, až je povrch zlatavý. Pak troubu mírně pootevřeme a odpalované těsto necháme asi 10 minut dosušit

  5. Ještě teplé odpalované pečivo nakrojíme a po vystydnutí naplníme podle libosti - krémem, ovocným tvarohem nebo jednoduše nutelou

  6. Více tipů pro přípravu naleznete v článku: Příprava odpalovaného těsta


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!