Věnečky z odpalovaného těsta 2 recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

15 dkg cukr
1 špetka sůl
25 dkg máslo
6 lžic rum
1 dl rum
25 cl mléko
25 cl voda
20 dkg mouka polohrubá
1 sklenice marmeláda rybízová
1 ks vanilkový cukr
5 lžic hladká mouka
10 dkg rostlinný tuk Stella Extra
5 ks vajíčko
8 lžic mletý cukr

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Vodu nalijeme do většího hrnce (budeme v něm dělat celé těsto), přidáme tuk, špetku soli a zahříváme. Až se nám tuk rozpustí a voda bublá, přisypeme mouku a mícháme a mícháme! Vydržíme dvě minutky a utvoří se nám hladký „knedlík“. Vypneme plamen a necháme vychladnout. Potom všleháváme 5 kousků vajíček. Pozor! Jestli máme domácí, bývají většinou větší a stačí 4! Husté těsto dáme do plátěného sáčku a širší zdobičkou na plech vyložený pečícím papírem stříkáme malé kroužky, vždy dvakrát dokola. Nepotíráme vajíčkem, protože budeme dávat polevu. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a pečeme 8 minut, těsto krásně naskočí a dopékáme dalších 8 minut na 150 stupňů dozlatova

  2. Až nám věnečky vychladnou zoubkovaným nožem je rozkrojíme a plníme buď krémem, nebo kdo má rád i šlehačkou. Nahoře potřeme rumovou polevou a každý kousek ozdobíme marmeládou, nejlépe rybízovou

  3. Krém: Z mléka a mouky uvaříme hustý bešamel, hned do horkého zamícháme vanilkový cukr (pěkně se rozvoní) a necháme vychladnout. Rozšleháme a přidáme cukr a rum - nemusíme vše - dle chuti a všleháme máslo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!