Odpalované nočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžička máslo
100 ml mléko
60 g krupice
podle chuti
sůl
1 špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s mlékem přivedeme k varu. Osolíme jej. Do mléka tence sypeme krupici (hrubou mouku) a za stálého míchání těsto "vaříme" ještě asi 2 minuty. Pak jej necháme vychladnout. Těsto by nemělo lepit na rendlík.

  2. Do vychladlé hmoty vmícháme malé vejce a důkladně vše rozmícháme v hladké těsto.

  3. Z odpalovaného těsta vykrajujeme lžící malé nočky, které zaváříme přímo v polévce. Stačí jim asi 3 minuty.

  4. Odpalované nočky můžeme taky zamrazit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!