Nudle s mletým masem a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks paprika
2 ks cibule
250 ml smetana
rajče
150 g sýr
2 lžičky oregano
olej na smažení
petrželová nať
200 ml masový bujon
1 balíček široké nudle
mletý černý pepř
350 g hovězí mleté maso
1 miska míchaná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Papriku opláchneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky. Sýr nahrubo nastrouháme

  2. Rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mleté hovězí maso, mícháme a opékáme, dokud maso nezesvětlí a nezačne se drolit. Přidáme česnek, papriku, zeleninovou směs (mrkev, hrášek, kukuřice), oregano a několik minut smažíme. Vše zalijeme vývarem a necháme přejít varem. Přilijeme smetanu a ještě asi 3 minuty dusíme. Osolíme a opepříme. Omáčka by měla mít hustou konzistenci

  3. Během přípravy masa zvládneme uvařit široké nudle. Vaříme je podle návodu na obalu asi 15 minut, pak je scedíme a necháme okapat

  4. Scezené široké nudle rozprostřeme na talíře a na ně rozdělíme i hovězí maso se zeleninou. Nudle s mletým masem a zeleninou posypeme strouhaným sýrem, nejlépe parmazánem a ozdobíme třeba rajčetem a zelenou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!