Pečená kachní stehna s přílohou z červeného zelí a červené řepy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 1 ks cibule sádlo jablečný ocet 2 lžičky drcený kmín 50 - 100 ml světlé pivo 2 lžíce hnědý cukr 50 ml pomerančová šťáva 2 ks červená řepa 1 sklenice sterilované červené zelí 4 ks kachní stehna
Postup Pečená kachní stehna s přílohou z červeného zelí a červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Kachní stehna očistíme, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče vymazaným sádlem. Vše podlijeme pivem, zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Stehna pečeme za občasného přelévání vlastní šťávou a podléváním vývarem přibližně 50 minut. Pak pekáček odkryjeme a kachní stehna dopečeme dozlatova
Mezitím si připravíme přílohu - zelí s červenou řepou. Řepu omyjme a ve vroucí vodě uvaříme doměkka. Měkkou řepu zchladíme pod tekoucí vodou a oloupeme. Vychladlou řepu nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Sterilované červené zelí slijeme a necháme okapat. Na oleji necháme zesklovatět jemně nasekanou cibulku, přidáme cukr a jakmile zkaramelizuje, vmícháme zelí a řepu. Směs podlijeme malým množstvím vody, přelijeme pomerančovou šťávou a podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme jablečným octem. Vše krátce podusíme a odstavíme z tepla
Pečená kachní stehna rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou, obložíme červenou zelnou směsí s řepou a podáváme s bramborovým knedlíkem.