Pečená kachní stehna s přílohou z červeného zelí a červené řepy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
1 ks cibule
sádlo
jablečný ocet
2 lžičky drcený kmín
50 - 100 ml světlé pivo
2 lžíce hnědý cukr
50 ml pomerančová šťáva
2 ks červená řepa
1 sklenice sterilované červené zelí
4 ks kachní stehna

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna očistíme, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče vymazaným sádlem. Vše podlijeme pivem, zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Stehna pečeme za občasného přelévání vlastní šťávou a podléváním vývarem přibližně 50 minut. Pak pekáček odkryjeme a kachní stehna dopečeme dozlatova

  2. Mezitím si připravíme přílohu - zelí s červenou řepou. Řepu omyjme a ve vroucí vodě uvaříme doměkka. Měkkou řepu zchladíme pod tekoucí vodou a oloupeme. Vychladlou řepu nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Sterilované červené zelí slijeme a necháme okapat. Na oleji necháme zesklovatět jemně nasekanou cibulku, přidáme cukr a jakmile zkaramelizuje, vmícháme zelí a řepu. Směs podlijeme malým množstvím vody, přelijeme pomerančovou šťávou a podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme jablečným octem. Vše krátce podusíme a odstavíme z tepla

  3. Pečená kachní stehna rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou, obložíme červenou zelnou směsí s řepou a podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!