Noky s kysaným zelím a anglickou slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 1 ks vejce 100 ml mléko 2 ks cibule 400 g polohrubá mouka 300 g anglická slanina 100 g tuk na pečení 1 špetka mletý černý pepř 500 g kysané zelí
Postup Noky s kysaným zelím a anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu noků dáme do misky polohrubou mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a promícháme. Postupně přiléváme mléko a mícháme, až vznikne hladké těsto o trochu řidší než na buchty
Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, těsto si dáme na prkénko a nožem odkrajujeme kousky - u nás říkáme housenky. Vaříme asi 3 minuty, pak noky scedíme
Na trošce oleje si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vymačkané kysané zelí a za občasného míchání restujeme doměkka
Prorostlou anglickou slaninu nakrájíme na kousky a usmažíme na pánvi, dokud nám pěkně nezčervená. Hotové zelí smícháme s noky, můžeme přidat trochu pepře podle chuti a na talíři posypeme rozškvařenou anglickou slaninou
Noky s kysaným zelím a anglickou slaninou podáváme jako vynikající a sytý nedělní oběd.