Noky s kysaným zelím a anglickou slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 špetky sůl
1 ks vejce
100 ml mléko
2 ks cibule
400 g polohrubá mouka
300 g anglická slanina
100 g tuk na pečení
1 špetka mletý černý pepř
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu noků dáme do misky polohrubou mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a promícháme. Postupně přiléváme mléko a mícháme, až vznikne hladké těsto o trochu řidší než na buchty

  2. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, těsto si dáme na prkénko a nožem odkrajujeme kousky - u nás říkáme housenky. Vaříme asi 3 minuty, pak noky scedíme

  3. Na trošce oleje si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vymačkané kysané zelí a za občasného míchání restujeme doměkka

  4. Prorostlou anglickou slaninu nakrájíme na kousky a usmažíme na pánvi, dokud nám pěkně nezčervená. Hotové zelí smícháme s noky, můžeme přidat trochu pepře podle chuti a na talíři posypeme rozškvařenou anglickou slaninou

  5. Noky s kysaným zelím a anglickou slaninou podáváme jako vynikající a sytý nedělní oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!