Uzený pečený bůček recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 dl vývar
1 ks cibule
200 g majonéza
6 ks hřebíček
křen
3 lžíce med
2 ks bobkový list
10 kuliček celý černý pepř
2 lžíce worchestrová omáčka
1200 g libový uzený bůček vcelku

Postup přípravy receptu

  1. Bůček očistíme. Cibuli oloupeme. Čerstvý křen oloupeme, nastrouháme, smícháme s majonézou, osolíme a opepříme

  2. Do velkého hrnce s vodou vložíme celou oloupanou cibuli, celý hřebíček, bobkový list a celý černý pepř. Vše přivedeme k varu a povaříme přibližně 10 minut. Potom vývar odstavíme a vložíme do něj celý kus uzeného bůčku. Maso necháme prohřát přibližně 20 minut, ale nesmí se vařit. Potom maso vyjmeme a necháme okapat

  3. Z uzeného vývaru odebereme asi 1 dl, smícháme ho s medem a worchestrovou omáčkou

  4. Změklou kůži na bůčku nakrájíme na kostičky a maso vložíme do trouby předtopené na 160 °C. Bůček pečeme za občasného potírání medovou směsí asi 40 minut. Maso pouze potíráme, ale nepodléváme

  5. Upečený zlatavý bůček podáváme s křenovou omáčkou. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo, nakládané cibulky a kyselé okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!