Netradiční fazolový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
50 dkg brambory
2 ks cibule
40 dkg majonéza
1 ks okurka
40 dkg bílý jogurt
1 ks zelená paprika
250 dkg kuřecí maso
1 balíček bílé fazole
3 ks vařené vejce
2 lžíce polotučná hořčice
podle chuti
sůl
pepř
mletá sladká paprika
worchesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole necháme přes noc nabobtnat ve studené neosolené vodě. Vaříme cca 25 minut nebo do té doby, než změknou. Po uvaření fazole scedíme a necháme okapat.

  2. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa na nudličky, na pánvi na 1 lžíci oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Potom co cibulka chytne barvu, přidáme nakrájená kuřecí prsa, osolíme, opepříme a přidáme trochu sladké papriky. Můžeme trochu podlít vodou a nechat podusit.

  3. Syrové brambory nakrájíme na kostičky a necháme vařit do změknutí, pak je scedíme. V míse smícháme orestované maso s bramborami a pokrájenou okurkou, paprikou a vejcem. Vše smícháme a pak přidáme vychladlé fazole. Znovu pořádně promícháme. Přidáme worchester, hořčici a bílý jogurt nebo majonézu. Vše řádně promícháme a dáme do lednice, aby se všechny přísady pořádně promísily.

  4. Netradiční fazolový salát podáváme vychlazený s bílým vínem a bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!