Nekynuté rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 špetka sůl
2 ks žloutek
0.5 balíčku prášek do pečiva
1 kostka droždí
0 kg polohrubá mouka
2 dl vlažné mléko
2 dl rostlinný olej
na potření
vejce
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s práškem do pečiva. Smícháme se žloutky, olejem, špetkou soli, mlékem, cukrem a droždím. Z těchto surovin šlehačem vypracujeme těsto, nenecháváme kynout.

  2. Těsto vyválíme a rozdělíme rádýlkem na 8 dílů. Z každého dílu vytvoříme asi 8 rohlíčků. Na širší část dáme náplň podle vlastní chuti (makovou, povidlovou, ořechovou) a těsto stočíme opatrně ke špičce. Vytvoříme tvar rohlíčků.

  3. Rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vejcem rozšlehaným s trochou mléka. Dáme péct do předehřáté trouby.

  4. Z množství surovin připravíme asi 64 rohlíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!