Jarní palačinky s tuňákem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek olej sůl 2 ks vejce 1 lžíce máslo 500 ml mléko 1 ks cibule 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě 3 hrstě rukola 200 g hladká mouka mletý černý pepř 150 g čerstvý listový špenát 80 g sýr emantálského typu
Postup Jarní palačinky s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme palačinky. Z vajec, mléka a mírně osolené mouky vyšleháme jemné hladké těstíčko. Z těstíčka na malém množství oleje upečeme tenké palačinky, které uchováme na teple
Připravíme si náplň. Špenát a lístky rukoly podle potřeby vypereme a necháme osušit. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Kousky tuňáka necháme okapat. Šťávu z tuňáka použijeme na podlití
Na másle s olejem necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme špenát s rukolou a za stálého míchání necháme lístky zavadnout. Do špenátového základu vmícháme kousky tuňáka, podlijeme 2 lžícemi vlastní šťávy a směs rychle prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec do náplně vmícháme strouhaný sýr. Na horké palačinky naneseme teplou náplň, ihned je svineme a podáváme
Jarní palačinky se špenátovou náplní s tuňákem a sýrem můžeme podávat jako lehkou večeři se zeleninovými saláty.