Jarní palačinky s tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
500 ml mléko
1 ks cibule
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
3 hrstě rukola
200 g hladká mouka
mletý černý pepř
150 g čerstvý listový špenát
80 g sýr emantálského typu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme palačinky. Z vajec, mléka a mírně osolené mouky vyšleháme jemné hladké těstíčko. Z těstíčka na malém množství oleje upečeme tenké palačinky, které uchováme na teple

  2. Připravíme si náplň. Špenát a lístky rukoly podle potřeby vypereme a necháme osušit. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Kousky tuňáka necháme okapat. Šťávu z tuňáka použijeme na podlití

  3. Na másle s olejem necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme špenát s rukolou a za stálého míchání necháme lístky zavadnout. Do špenátového základu vmícháme kousky tuňáka, podlijeme 2 lžícemi vlastní šťávy a směs rychle prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec do náplně vmícháme strouhaný sýr. Na horké palačinky naneseme teplou náplň, ihned je svineme a podáváme

  4. Jarní palačinky se špenátovou náplní s tuňákem a sýrem můžeme podávat jako lehkou večeři se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!