Nejlepší lasagne s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
50 g máslo
500 ml mléko
1 ks cibule
1 balení lasagne
1 špetka koření na mleté maso
1 špetka pepř
50 g hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
500 g mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Masová směs: Najemno nakrájíme cibuli a osmažíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a orestujeme. Až bude maso hotové, tak přidáme koření a boloňskou omáčku a trochu podlijeme vodou. Vaříme, dokud maso není měkké.

  2. Bešamel: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jakmile je jíška hotová, tak přilijeme mléko a přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.

  3. Lasagne: Do zapékací mísy dáváme napřed masovou směs, potom lasagne a pak bešamel. Takto pokračujeme, dokud není mísa plná. Jakmile bude mísa plná, poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby.

  4. Nejlepší lasagne s mletým masem pečeme cca 45 minut při 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!