Nejlepší lasagne s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 50 g máslo 500 ml mléko 1 ks cibule 1 balení lasagne 1 špetka koření na mleté maso 1 špetka pepř 50 g hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek 500 g mleté maso
Postup Nejlepší lasagne s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Masová směs: Najemno nakrájíme cibuli a osmažíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a orestujeme. Až bude maso hotové, tak přidáme koření a boloňskou omáčku a trochu podlijeme vodou. Vaříme, dokud maso není měkké.
Bešamel: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jakmile je jíška hotová, tak přilijeme mléko a přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
Lasagne: Do zapékací mísy dáváme napřed masovou směs, potom lasagne a pak bešamel. Takto pokračujeme, dokud není mísa plná. Jakmile bude mísa plná, poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby.
Nejlepší lasagne s mletým masem pečeme cca 45 minut při 200°C.