Neapolská játra s česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
40 g olej
500 g vepřová játra
4 lžíce pikantní kečup
podle chuti
sůl
petrželka
pažitka
mletý pepř
podle potřeby
hladká mouka
Postup Neapolská játra s česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky obalíme v mouce. Česnek oloupeme, očistíme a prolisujeme.
Játra zprudka osmahneme na oleji, do kterého přidáme prolisovaný česnek. Opepříme, zakápneme kečupem a podusíme. Nakonec neapolská játra osolíme a přidáme bylinky.
Neapolská játra s česnekem rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a ozdobíme čerstvou zeleninou. Neapolská játra s česnekem ihned podáváme.