Nálev na sterilované okurky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 dkg sůl
8 l voda
5-10 ks hřebíček
30 dkg cukr krystal
2 l ocet 8%
2-3 ks bobkový list
20 kuliček nové koření
20 kuliček celý pepř
1 hrst hořčičné semínko
50 kuliček sacharin

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nálev na sterilované okurky v množství 10 l.

  2. Do velkého hrnce vlijeme vodu, ocet, přidáme koření, sůl, cukr, hořčičné semínko a povaříme. Jakmile se nálev pár minut povaří, stáhneme na minimum plamen a opatrně přidáme sacharin, protože má tendenci hodně šumět.

  3. Horkým nálevem zalijeme připravené omyté okurky v zavařovacích lahvích a sterilujeme podle teploměru v zavařovacím hrnci.

  4. Kdo má rád, může přidat feferonku. Tu my přidáváme do výjimečně malinkých okurek, které používáme při posezení s přáteli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!