Kuřecí čtvrtky s dýní a brokolicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
80 g máslo
1 ks cibule
150 g brokolice
1/2 lžičky kari koření
zeleninový vývar
5 snítek čerstvý tymián
mletý černý pepř
150 g cherry rajčátka
1 lžíce sezamová semínka
4 ks kuřecí čtvrtky
300 g dýně hokkaido

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní čtvrtky očistíme a osušíme. Dýni oloupeme, rozkrojíme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostky. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky a rajčátka rozdělíme na půlky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme

  2. Kuřecí stehenní čtvrtky zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Pak maso přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vývaru a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Kuřecí čtvrtky pečeme dorůžova za občasného podlévání vlastní šťávou, dokud maso nezrůžoví. Asi 5 - 10 minut před dopečením posypeme maso sezamovým semínkem, které doplní chuť celého pokrmu

  3. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a česnek. Pak přidáme dýni, kterou ze všech stran orestujeme a zaprášíme kari kořením. Polijeme malým množstvím vývaru a zakryté dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme brokolici s rajčátky, vše ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Zeleninovou směs krátce dodusíme doměkka a zjemníme máslem

  4. Kuřecí čtvrtky rozdělíme na porce a obložíme dýňovou směsí. Kuřecí čtvrtky s dýní a brokolicí podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!