Kuřecí dršťková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
5 lžic olej
sůl
majoránka
1 ks cibule
1 ks kuře
3 lžíce hladká mouka
3 lžičky mletá paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme jej zchladnout a obereme od kostí. Vše i s kůžemi nakrájíme na větší nudličky

  2. Cibulku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji cibulku zesklovatíme, přidáme mouku a mletou papriku, uděláme jíšku

  3. Do vařícího se vývaru vsypeme nakrájené maso a znovu uvedeme k varu. Zahustíme vystydlou jíškou, dostatečně provaříme. Do polévky přidáme prolisovaný česnek, majoránku a opepříme

  4. Kuřecí dršťkovou polévku podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!