Vege růžičková kapusta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
0,5 ks citron
1 špetka oregano
olivový olej
1 hrst zelené olivy
15 ks růžičková kapusta

Postup přípravy receptu

  1. Růžičkovou kapustu omyjeme a rozřízneme na půlky. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Olivy ze skleničky nakrájíme na kolečka

  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a kapustu začneme smažit. Kapustu smažíme dohněda asi 10 minut a průběžně mícháme. Asi minutu před koncem smažení dodáme nakrájený česnek, opražíme a dodáme nakrájené olivy. Zamícháme, osmahneme a osolíme

  3. Na talíři dochutíme vege růžičkovou kapustu čerstvou šťávou z citronu a špetkou oregana. Citronovou šťávu dodáme teprve na talíři, neboť by při smažení ztratila vitamíny

  4. Vege růžičkovou kapustu podáváme teplou jako hlavní chod s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!