Nadýchaný rýžový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g máslo
2 balíčky rýže
5 lžic cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 ks smetana ke šlehání
náplň 1
kompotované ovoce (broskve, meruňky)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži v sáčcích uvaříme. Jakmile je hotová, tak ji slijeme a vysypeme ji ze sáčků do téhož hrnce a zalijeme vroucí smetanou. Zamícháme, přiklopíme a necháme 10 minut dojít.

  2. Rozklepneme 3 vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a máslem. Můžeme přidat citronovou kůru. Směs vmícháme do rýže se smetanou. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi.

  3. Do vymazané skleněné misky nalijeme 2/3 směsi a poklademe kompotovaným ovocem. Můžeme i trochu zalít šťávou z ovoce. Nakonec ovoce přikryjeme zbylou rýžovou směsí. Nadýchaný rýžový nákyp dáme péci na 180 - 200?C na 30 minut.

  4. Nadýchaný rýžový nákyp ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!