Nádivka z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 stroužků česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
2 ks špekáček
0,5 lžiček steakové koření
1 hrnek hladká mouka
1 balíček ledový salát
2 ks sladkokyselá okurka
0,5 kg míchané mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Jedno vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme společně s omytým salátem, špekáčkem a sterilovanou okurkou na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, nakrájený špekáček, ledový salát, sůl, steakové koření, česnek a vše zpracujeme do jemné směsi. Dále přidáme hladkou mouku na zadělání, pořádně propracujeme a nakonec přidáme nakrájené uvařené vejce a také můžeme přidat nakrájenou sladkokyselou okurku

  3. Směs dáme do silikonové formy, pečeme v troubě předehřáté na 200 °C necelou hodinu jako mleté maso a podlijeme vodou. Ke konci průběžně kontrolujeme, zda není sekaná moc upečená

  4. Nádivku z mletého masa nakrájíme na plátky a podáváme podle chuti s vařenými brambory nebo bramborovou kaší či šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!