Nádivka z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 0,5 stroužků česnek 1 lžička sůl 2 ks vejce 2 ks špekáček 0,5 lžiček steakové koření 1 hrnek hladká mouka 1 balíček ledový salát 2 ks sladkokyselá okurka 0,5 kg míchané mleté maso
Postup Nádivka z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Jedno vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme společně s omytým salátem, špekáčkem a sterilovanou okurkou na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme
Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, nakrájený špekáček, ledový salát, sůl, steakové koření, česnek a vše zpracujeme do jemné směsi. Dále přidáme hladkou mouku na zadělání, pořádně propracujeme a nakonec přidáme nakrájené uvařené vejce a také můžeme přidat nakrájenou sladkokyselou okurku
Směs dáme do silikonové formy, pečeme v troubě předehřáté na 200 °C necelou hodinu jako mleté maso a podlijeme vodou. Ke konci průběžně kontrolujeme, zda není sekaná moc upečená
Nádivku z mletého masa nakrájíme na plátky a podáváme podle chuti s vařenými brambory nebo bramborovou kaší či šťouchanými brambory.