Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
petrželka
mléko
3 ks cibule
mouka
voda
houska
špek
chleba
rostlinný olej
mletý černý pepř
kančí kýta
uzená paprika
2 lžíce drcených rajčat

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme rostlinný olej, orestujeme nakrájenou cibuli a zalijeme kapkou vody, aby cibule dostala jednotnou barvu. Když se voda odpaří, přisypeme uzenou papriku, necháme spojit a zase zalijeme vodou. Přidáme drcená rajčata a jakmile se směs začne vařit, vložíme do hrnce nakrájené maso, opepříme a osolíme. Necháme rychle zavařit, pak stáhneme var, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka

  2. Teď si připravíme špekové knedlíky: špek nakrájíme na kostky a necháme orestovat

  3. Do žloutků nalijeme trochu mléka a přisypeme nakrájenou housku. Osolíme, opepříme a promícháme. Pak ke směsi přidáme opečený špek, zaprášíme moukou a postupně vmícháme vyšlehaný sníh. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku

  4. Namočíme si ruce, vytvarujeme knedlíky a necháme vařit ve vroucí vodě 8 - 10 minut

  5. Guláš zahustíme nalámaným chlebem a necháme ještě chvíli povařit

  6. Kančí guláš nandáme na talíř a podáváme se špekovým knedlíkem

  7. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!