Kančí guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks cibule
tymián
2 - 3 dl voda
brusinky
olivový olej
3 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
1 dl černé pivo
3 lžíce sušená smetana
1/2 balíčku koření na divočinu
1 kg maso z divočáka
knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Maso z divočáka dobře očistíme, pokrájíme na kostky a okořeníme - použijeme koření na divočinu. Přidáme pepř, ještě trochu tymiánu a zalijeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet - maso více zjemní a přebere vůni koření. Cibuli oloupeme a nasekáme

  2. Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme naložené maso a orestujeme. Vhodíme bobkový list, osolíme, přikryjeme pokličkou a chvíli pečeme. Při pečení podlijeme trochu černým pivem

  3. Když je maso měkké, zaprášíme ho hladkou moukou, promícháme a zalijeme opatrně trochou vody. Opět dobře promícháme. Můžeme ještě přidat černé pivo (podle chuti, dodá guláši sladší chuť), sušenou smetanu pro zjemnění a provaříme

  4. Kančí guláš podáváme s knedlíkem a nezapomeneme ho doplnit brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!