Kanapky s tresčími játry recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 plátky ementál
3 ks vejce natvrdo
3 lžíce pomazánkové máslo
1 plechovka tresčí játra

Postup přípravy receptu

  1. Plátkový sýr nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, na jemno nastrouháme a smícháme se sýrem. Vmícháme pomazánkové máslo a necháme 3 minuty stát. Pak vmícháme tresčí játra s polovinou oleje

  2. Oloupeme vajíčka a na kráječi na vejce je nadvakrát překrojíme a dostaneme tak malé kostičky. Vejce opatrně vmícháme do pomazánky a uložíme ji do lednice na 3 hodiny rozležet

  3. Pomazánku mažeme na trojúhelníčky toustového chleba, plátky bagetky nebo rohlíků. Kanapky s tresčími játry jsou výborné silvestrovské pohoštění k chlazenému šampaňskému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!