Mušle s džemem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce olej
4 ks vejce
400 ml mléko
100 ml šlehačka
8 lžic cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
podle potřeby
šlehačka
džem
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do studeného mléka rozklepneme vejce, přidáme cukr a vanilkový cukr.

  2. Směs dobře rozmícháme, přidáme šlehačku a vlijeme do zapékací mušle, nebo do kastrůlku z varného skla, vymazanou máslem nebo olejem.

  3. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou, dáme do trouby a vaříme asi 1 hodinu ve vodní lázni.

  4. Po upečení necháme mušle vychladnout.

  5. Vychladlé mušle vyklopíme a ozdobíme je rybízovým či meruňkovým džemem, můžeme i šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!