Můj mazanec z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
1/4 kostky máslo
1 ks žloutek
1 hrnek mléko
1 balíček rozinky
1 balíček mandle
1 kostka droždí
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
3 hrnky polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Předem si v malém množství rumu namočíme rozinky. Do pekárny dáme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, promícháme a posypeme lžičkou hladké mouky. Zapneme program na těsto

  2. Mezitím rozehřejeme máslo, smícháme mouku se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, špetkou soli a citronovou kůrou. Pekárna začne míchat a my vsypeme mouku, přidáme máslo a žloutek. Po zvukovém signálu pekárny přidáme namočené a dobře okapané rozinky

  3. Po skončení programu vytvoříme z těsta dva bochánky a na plechu pod utěrkou je necháme ještě chvíli kynout. Poté potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi a dáme péct

  4. Mazanec z domácí pekárny pečeme v předehřáte troubě na 200 °C asi čtvrt hodiny, pak snížíme teplotu na 170 - 150 °C a dopékáme dozlatova. Upečení můžeme zkontrolovat špejlí, vyndáme a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!