Mrkvový moučník s tvarohovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 ml olej
3 ks vejce
3 ks mrkev
100 g cukr krupice
200 g polohrubá mouka
1 lžička jedlá soda
1 lžička kypřicí prášek do pečiva
krém
cukr moučka
1 kelímek smetana ke šlehání
2 balení měkký tvaroh
na ozdobu
mletá skořice
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr krupici a olej vyšleháme do hladké hmoty, pak přidáme očištěné a na jemno nastrouhané velké mrkve. Nakonec přidáme prosátou polohrubou mouku spolu se lžičkou jedlé sody a kypřicího prášku a vše umícháme do hladkého těsta.

  2. Těsto na mrkvový moučník nalijeme na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

  3. Ze smetany ke šlehání a cukru moučka (podle chuti) vyšleháme krém a do něho po kouskách přidáme tvaroh. Krémem potřeme zchladlý korpus a nakonec posypeme skořicí.

  4. Mrkvový moučník s tvarohovým krémem podáváme ke svačině nebo snídani. Moučník vydrží čerstvý delší dobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!