Mrkvový moučník s tvarohovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 100 ml olej 3 ks vejce 3 ks mrkev 100 g cukr krupice 200 g polohrubá mouka 1 lžička jedlá soda 1 lžička kypřicí prášek do pečiva krém cukr moučka 1 kelímek smetana ke šlehání 2 balení měkký tvaroh na ozdobu mletá skořice podle potřeby tuk na vymazání
Postup Mrkvový moučník s tvarohovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce, cukr krupici a olej vyšleháme do hladké hmoty, pak přidáme očištěné a na jemno nastrouhané velké mrkve. Nakonec přidáme prosátou polohrubou mouku spolu se lžičkou jedlé sody a kypřicího prášku a vše umícháme do hladkého těsta.
Těsto na mrkvový moučník nalijeme na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Ze smetany ke šlehání a cukru moučka (podle chuti) vyšleháme krém a do něho po kouskách přidáme tvaroh. Krémem potřeme zchladlý korpus a nakonec posypeme skořicí.
Mrkvový moučník s tvarohovým krémem podáváme ke svačině nebo snídani. Moučník vydrží čerstvý delší dobu.