Pečené ovarové koleno recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 - 3 lžičky sůl voda 3 dl pivo 1 lžička vegeta 0,5 lžiček jalovec 3 ks bobkový list 1 ks vepřové koleno 1 lžíce celý černý pepř 1 lžička celé nové koření
Postup Pečené ovarové koleno
Postup přípravy receptu
-
Nachystáme si hrnec, do kterého se vleze koleno. V konvici přivedeme k varu vodu a vlijeme ji do hrnce. Přidáme všechno koření a sůl. V hrnci vše přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme koleno a vaříme ho asi 5 minut, až se maso zatáhne. Pak teplotu ztlumíme a koleno zvolna vaříme, až změkne. Doba je kolem 1,5 - 2 hodiny, záleží na velikosti kolene. Měkké koleno vyjmeme a necháme okapat
Troubu předehřejeme na 180 °C. Ovarové koleno vložíme do pekáčku a zalijeme pivem. Za občasného přelévání ho pečeme asi 30 - 40 minut. Pak teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme, až se vypeče kůrčička požadované barvy a křupavosti
Pečené ovarové koleno podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí. Výborné je ale taky s fazolemi.