Pečené ovarové koleno recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 - 3 lžičky sůl
voda
3 dl pivo
1 lžička vegeta
0,5 lžiček jalovec
3 ks bobkový list
1 ks vepřové koleno
1 lžíce celý černý pepř
1 lžička celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si hrnec, do kterého se vleze koleno. V konvici přivedeme k varu vodu a vlijeme ji do hrnce. Přidáme všechno koření a sůl. V hrnci vše přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme koleno a vaříme ho asi 5 minut, až se maso zatáhne. Pak teplotu ztlumíme a koleno zvolna vaříme, až změkne. Doba je kolem 1,5 - 2 hodiny, záleží na velikosti kolene. Měkké koleno vyjmeme a necháme okapat

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ovarové koleno vložíme do pekáčku a zalijeme pivem. Za občasného přelévání ho pečeme asi 30 - 40 minut. Pak teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme, až se vypeče kůrčička požadované barvy a křupavosti

  3. Pečené ovarové koleno podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí. Výborné je ale taky s fazolemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!