Mrkvový dort s bonbony Pedro recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
7 ks mrkev
180 g cukr krystal
1 lžička mletá skořice
240 g polohrubá mouka
1 lžička jedlá soda
1 lžička kypřící prášek do pečiva
1 lžička javorový sirup
krém
120 g máslo
600 g lučina
160 g cukr moučka
2 lžičky citronová šťáva
1 lžička javorový sirup
3 balení potravinářské barvivo
na ozdobu
Pedro Tutti Frutti

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s třtinovým cukrem a javorovým sirupem. Zvlášť promícháme všechny suché přísady (polohrubou mouku, jedlou sodu, kypřící prášek, mletou skořici, sůl) a přidáme k vaječné směsi. Pak postupně zašleháme i olej a nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev.

  2. Těsto nalijeme do předem připravené formy. Množství těsta je určeno pro formu o průměru 18 cm. Korpus pečeme přibližně hodinu v troubě předehřáté na 180 °C.

  3. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, sirupem a lučinou dohladka a citronovou šťávou doladíme chuť. Krém rozdělíme do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému dáme stranou - ta zůstane bezbarvá a bude sloužit k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvíme třemi různými potravinářskými barvami.

  4. Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízneme. Jednotlivá patra namažeme barevnými krémy a poté celý dort z venku potřeme bezbarvým krémem. Nakonec ozdobíme podle naší fantazie medvídky Pedro Tutti Frutti a necháme vychladit v ledničce (ideálně přes noc).

  5. Mrkvový dort s bonbony Pedro podáváme jako neodolatelný moučník k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!