Makarony s omáčkou z tuňáka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 lžíce olej
sůl
3 ks rajče
rajče
1 lžíce rajčatový protlak
1 lžička oregano
chilli koření
3 - 4 větvičky zelená petrželka
cibulová nať
mletý černý pepř
1 balíček makarony
1 plechovka Tuňák kousky
1 plechovka černé olivy (150 g)

Postup přípravy receptu

  1. Makarony uvaříme podle návodu na obalu. Doba přípravy je asi 20 minut. Během přípravy makaronů zvládneme uvařit omáčku z tuňáka a rajčat

  2. Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme a rozkrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a drobně nakrájíme. Olivy scedíme a pokrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme a nasekáme nadrobno

  3. Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek, přidáme kousky tuňáka z plechovky a chvíli smažíme. Nasypeme kousky rajčat, olivy a nasekanou petržel. Omáčku okořeníme pepřem, oreganem, chilli kořením, solí a společně dusíme. Rajčatový protlak rozkvedláme asi ve 1/4 litru vody, přilijeme do tuňákové směsi a omáčku 1 minutu povaříme

  4. Uvařené a scezené makarony rozdělíme na talíře a polijeme hustou omáčkou z tuňáka. Vhodným nápojem k makaronům s tuňákem je červené víno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!