Makaróny na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0.5 hrnečků olej
sůl
2 ks cibule
2 hrstě pažitka
500 g makaróny
1 lžíce kari koření
2 ks červená kapie
3 dl zeleninový vývar
3 dl kokosové mléko
2 lžíce mletá kurkuma

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě uvaříme krátké makaróny tak, aby byly tzv. na skus. Oloupanou cibuli a červenou kapii nasekáme nahrubo

  2. Na rozpálené pánvi s trochou oleje orestujeme cibuli a červenou kapii. Ochutíme kurkumou, kari kořením a osolíme. Promícháme a necháme koření uvolnit vůni

  3. Poté zalijeme trochou zeleninového vývaru, kokosovým mlékem a krátce provaříme. Do hotové směsi přisypeme makaróny, nasekanou pažitku a řádně vše promísíme

  4. Makaróny na kari lze podávat jako teplé, ale i studené jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!