Mrkvové smaženky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 ks vejce
strouhanka
strouhanka
500 g mrkev
60 g krupice
mletý pepř
1 lžička citronová šťáva
olej na smažení
4 snítky zelená petrželka
hladká mouka
2 špetky strouhaný muškátový oříšek
150 - 200 g sýr (blok)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a jemně nastrouháme, pokapeme citronem. Sýr také jemně nastrouháme. Petrželku drobně nasekáme. Přidáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, krupici a dobře promícháme v hustou hmotu, která by neměla příliš lepit a měla by držet tvar. Pokud je řídká, přisypeme trochu strouhanky

  2. Z těsta tvoříme malé placičky, které obalíme jako řízek v trojobalu. Nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance

  3. Placičky smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova

  4. Mrkvové smaženky podáváme jako chuťovku samotné, ale jsou i výtečnou přílohou k masu. Taktéž můžou být hlavním pokrmem, např. s bramborovou kaší

  5. Pozn.: Když místo placiček vytvoříme kuličky, získáme mrkvové krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!