Dušené kysané zelí v titanovém hrnci recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

cukr
100 g slanina
sůl
1 ks cibule
kmín
hladká mouka
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli oloupeme. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Ze zelí vymačkáme šťávu, kterou nevyléváme, a zelí překrájíme

  2. Do rozehřátého titanového hrnce dáme lžíci sádla a kostičky slaniny, které necháme zesklovatět. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce ji osmahneme. Zalijeme ji vodou ze zelí a vsypeme nakrájené zelí. Zelí mírně osolíme, okmínujeme a podle chuti přidáme cukr. Promícháme, podle potřeby ještě trochu podlijeme a krátce podusíme. Vodu necháme téměř vydusit

  3. Poté vlijeme do dušeného zelí mouku rozmíchanou ve studené vodě, dobře promícháme a ještě asi 5 minut provaříme

  4. Dušené kysané zelí v titanovém hrnci podáváme s vařeným uzeným masem nebo s pečeným masem a různými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!