Dušené plecko recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks cibule 2 lžíce sádlo 1 lžička škrobová moučka 75 dkg vepřová plec 1 lžička drcený kmín mletý černý pepř 1 lžíce pasta sambal oelek
Postup Dušené plecko
Postup přípravy receptu
-
Velké cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou plec umyjeme a nakrájíme na kostky
Cibuli vsypeme do hrnce s rozpuštěným sádlem, posolíme, trochu pokmínujeme drceným kmínem a osmažíme dorůžova. Kostky plecka vmícháme do cibulového základu, opepříme, opečeme a přiklopíme poklicí. Maso po chvíli pustí šťávu, potom k němu přidáme podle chuti lžíci pasty z chilli papriček sambal oelek. Podle potřeby podlijeme trochou vroucí vody a dusíme do změknutí
Na konci vaření rozmícháme asi v 1 dl studené vody lžičku škrobové moučky solamyl a vmícháme do omáčky s pleckem. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Dušené plecko podáváme s různě upravenými bramborami nebo těstovinami. Pokrm se dá podávat i s chlebem nebo knedlíkem jako guláš.