Mrkvová pomazánka 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
4 ks mrkev
200 g lučina
3 lžíce bílý jogurt
podle chuti
sůl
pažitka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkve očistíme, omyjeme a do misky je nastrouháme najemno. Pažitku přebereme, opereme, osušíme a nasekáme najemno. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Do misky s mrkví přidáme lučinu s jogurtem a pažitkou. Základ pomazánky ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou podle chuti. Mrkvovou pomazánku důkladně promícháme. Můžeme ji nechat vychladit.

  3. Mrkvovou pomazánku mažeme na celozrnné pečivo nebo knackenbroty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!