Jemná mramorová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
225 g máslo
225 g cukr moučka
0,5 balíčků vanilkový cukr
225 g hladká mouka
4 lžíce kakaový prášek
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
máslo na vymazání
hladká mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu vymažeme máslem či tukem na pečení a vysypeme hladkou moukou

  2. Do mísy dáme máslo nebo tuk na pečení a třeme, až se nám vytvoří pěna. Rozklepneme vejce a vmícháme do vzniklé pěny. Přidáme hladkou mouku a prášek do pečiva. Opět promícháme a polovinu těsta přendáme do druhé misky a smícháme s kakaem a vanilkovým cukrem

  3. Do formy nalijeme postupně půlka těsta bez kakaa, všechno kakaové těsto a zbylé těsto bez kakaa

  4. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 °C u elektrické trouby a u plynové používáme stupeň 3. Bábovku v troubě ponecháme 60 - 70 minut. Jestli je bábovka již hotová, můžeme vyzkoušet pomocí špejle

  5. Jemnou mramorovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!