Jemná mramorová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 225 g máslo 225 g cukr moučka 0,5 balíčků vanilkový cukr 225 g hladká mouka 4 lžíce kakaový prášek 0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva máslo na vymazání hladká mouka na vysypání
Postup Jemná mramorová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Bábovkovou formu vymažeme máslem či tukem na pečení a vysypeme hladkou moukou
Do mísy dáme máslo nebo tuk na pečení a třeme, až se nám vytvoří pěna. Rozklepneme vejce a vmícháme do vzniklé pěny. Přidáme hladkou mouku a prášek do pečiva. Opět promícháme a polovinu těsta přendáme do druhé misky a smícháme s kakaem a vanilkovým cukrem
Do formy nalijeme postupně půlka těsta bez kakaa, všechno kakaové těsto a zbylé těsto bez kakaa
Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 °C u elektrické trouby a u plynové používáme stupeň 3. Bábovku v troubě ponecháme 60 - 70 minut. Jestli je bábovka již hotová, můžeme vyzkoušet pomocí špejle
Jemnou mramorovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.