Vynikající mrkvová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
50 g máslo
1 lžička skořice
1/2 ks citron
300 g mrkev
1/2 balení prášek do pečiva
1/2 lžičky zázvor
150 g med
100 g ořechy
1 lžička kurkuma
150 ml slunečnicový olej
180 g polohrubá mouka
100 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nastrouháme najemno mrkev, orestujeme ji 3 minuty na másle, odstavíme, vmícháme zázvor, kurkumu (lze vynechat), skořici a necháme vychladnout

  2. Mezitím si vyšleháme žloutky s cukrem a medem, zašleháme i olej. Poté přidáme vychladlou mrkvovou směs, šťávu a kůru z citronu, mleté ořechy a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme vyšlehý sníh z bílků se špetkou soli

  3. Mrkvovou bábovku pečeme na 180 °C cca 35 - 40 minut

  4. Vychladlou bábovku podáváme ke kávě či čaji, můžeme servírovat také se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!