Vynikající mrkvová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 ks vejce 50 g máslo 1 lžička skořice 1/2 ks citron 300 g mrkev 1/2 balení prášek do pečiva 1/2 lžičky zázvor 150 g med 100 g ořechy 1 lžička kurkuma 150 ml slunečnicový olej 180 g polohrubá mouka 100 g třtinový cukr
Postup Vynikající mrkvová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nastrouháme najemno mrkev, orestujeme ji 3 minuty na másle, odstavíme, vmícháme zázvor, kurkumu (lze vynechat), skořici a necháme vychladnout
Mezitím si vyšleháme žloutky s cukrem a medem, zašleháme i olej. Poté přidáme vychladlou mrkvovou směs, šťávu a kůru z citronu, mleté ořechy a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme vyšlehý sníh z bílků se špetkou soli
Mrkvovou bábovku pečeme na 180 °C cca 35 - 40 minut
Vychladlou bábovku podáváme ke kávě či čaji, můžeme servírovat také se zakysanou smetanou.