Mrkvová polévka se zázvorem a uzeným tofu recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
3 - 4 ks brambory
1,5 l voda
1/4 ks citron
4 - 5 ks mrkev
2 - 3 lžíce olivový olej
2 lžíce čerstvý zázvor
3 ks jarní cibulka
200 g uzené tofu
3 lžíce sušená kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájíme na kostičky. Cibulky očistíme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, oškrábanou mrkev na hrubší kolečka. Česnek oloupeme a rozkrojíme. Zázvor oloupeme, budeme potřebovat kousek velký 2 - 3 cm

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibulku a 2 - 3 minuty osmahneme. Poté vsypeme mrkev, brambory, česnek, sušenou kořenovou zeleninu (kupuji ve zdravé výživě). Přidáme sůl, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Mrkvovou polévku na mírném ohni vaříme cca 20 minut. Poté ji tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Přidáme čerstvý zázvor, citronovou šťávu a znovu promixujeme. Podle chuti dosolíme. Na závěr do polévky přidáme kostičky tofu a krátce prohřejeme

  3. Mrkvová polévka se zázvorem a uzeným tofu chutná nejlépe jen tak samotná - bez pečiva. Je příjemně pikantní a díky zázvoru krásně zahřeje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!