Moravské roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
mletý bílý pepř
4 plátky roštěnka (150 g)
příloha
1 ks cibule
200 g vepřová játra
2 lžíce olej na opékání
vývar (z kostky)
200 g párky (čertíci)

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme olej a roštěnky zprudka po obou stranách dozlatova opečeme. Pak zmírníme plamen a dusíme do změknutí. Podle potřeby můžeme podlít horkým vývarem.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na kolečka nakrájené párky a na nudličky nakrájená játra. Po opečení játra i párky vyndáme, ale udržujeme teplé. Do výpeku přilijeme vývar a provaříme.

  3. Roštěnky rozdělíme na talíře, obložíme porcí párků s játry a přelijeme provařenou šťávou. Moravské roštěnky podáváme s hranolky a zeleninovým salátem (Moravanka).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!