Moravské roštěnky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl mletý bílý pepř 4 plátky roštěnka (150 g) příloha 1 ks cibule 200 g vepřová játra 2 lžíce olej na opékání vývar (z kostky) 200 g párky (čertíci)
Postup Moravské roštěnky recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme olej a roštěnky zprudka po obou stranách dozlatova opečeme. Pak zmírníme plamen a dusíme do změknutí. Podle potřeby můžeme podlít horkým vývarem.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na kolečka nakrájené párky a na nudličky nakrájená játra. Po opečení játra i párky vyndáme, ale udržujeme teplé. Do výpeku přilijeme vývar a provaříme.
Roštěnky rozdělíme na talíře, obložíme porcí párků s játry a přelijeme provařenou šťávou. Moravské roštěnky podáváme s hranolky a zeleninovým salátem (Moravanka).