Moravské kynuté koláče recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
2 ks žloutek
250 ml mléko
3O g droždí
80 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
500 g polohrubá mouka
žloutek na potření
džem, tvaroh, povidla

Postup přípravy receptu

  1. Z 0,5 dl vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek

  2. Mouku prosejeme, špetkou osolíme, přidáme citronovou kůru, cukr, vanilkový cukr, kvásek, a ohřáté mléko. Smícháme žloutky s tekutým máslem a tím celé těsto zaděláme

  3. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout

  4. Tvarujeme koláče, které klademe na předehřáté plechy a ještě necháme kynout. Poté potřeme žloutkem, naplníme náplní podle chuti a možností a pečeme

  5. Kynuté koláče pečeme při teplotě okolo 170 °C. Koláče nesmíme nechat příliš ztmavnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!