Moravské zelníky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
60 ml olivový olej
80 ml zeleninový vývar
150 ml řepkový olej
15 g kremžská hořčice
mletý černý pepř
400 g kysané zelí
25 g čerstvé bylinky
400 g čerstvý listový špenát
200 g nahrubo nastrouhané brambory
200 g najemno nastrouhané brambory

Postup přípravy receptu

  1. Z překrájeného kysaného zelí a nastrouhaných brambor musíme dobře vycedit vodu. Pak smícháme v míse dohromady, přidáme vajíčka a ochutíme solí a pepřem. Z těsta vytvarujeme placky různých tvarů podle fantazie a pečeme zprudka, krátce, dozlatova na teflonové pánvi

  2. Příprava omáčky

  3. Zeleninový vývar, kremžskou hořčici, bylinky (oregano, majoránka, plocholistá petržel, libeček) a olivový olej rozmixujeme v mixéru dohladka

  4. Servírování

  5. Moravské zelníky servírujeme s čerstvým orestovaným špenátem, který pokapeme připravenou bylinkovou omáčkou

  6. V obchodě vybírejte zelí kysané (v sáčku). Sterilované zelí ve sklenici bývá ochuceno cukrem a obsahuje také konzervanty. Protože neprošlo mléčným kvašením, neobsahuje bioaktivní látky důležité pro lidské zdraví, jako je vitamin C, kyselina mléčná, enzymy a minerály

  7. Autor receptu: Miroslav Grusz

  8. Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!