Špagety s listovým špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
4 stroužky česnek
olej
sůl
150 g špagety
1 lžíce čerstvá bazalka
mletý černý pepř
150 g čerstvý listový špenát
3 ks červená feferonka
1 ks velká červená cibule
1 lžička sušená citronová kůra
1 lžička sušená petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě spolu s petrželkou, citronovou kůrou a necháme okapat

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme také na jemné nudličky. Sloupnutý česnek nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na velmi malé kostičky. Listy špenátu očistíme a nakrájíme na proužky

  3. Na oleji osmažíme slaninu do křupava. Potom vmícháme feferonky, česnek, cibuli a vše necháme zvolna zpěnit. Nyní přidáme špenát, špagety a za stálého míchání asi 2 minuty necháme prohřát. Nakonec pokrm ochutíme mletým pepřem a jemně usekanou bazalkou

  4. Špagety s listovým špenátem, slaninou, feferonkami a česnekem rozdělíme na porce a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!