Mletý vepřový řízek v těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 ks vejce
1 dl mléko
1 ks houska
100 g eidam
mletý bílý pepř
5 lžic polohrubá mouka
olej na smažení
250 g mleté vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Housku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut vsáknout. Potom housku vymačkáme a spolu s mletým masem, solí a pepřem rozmixujeme na hladkou hmotu

  2. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, smícháme se syrovými vejci a moukou

  3. Masovou směs mokrýma rukama tvarujeme do placek, asi 1 cm vysokých, na které z obou stran poklademe sýrové těstíčko a velmi pozvolna smažíme na oleji dozlatova

  4. Mleté vepřové řízky smažené v sýrovém těstíčku podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!