Voňavý kmínový chléb z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
-
1/2 lžičky cukr
1/4 lžičky sůl
1/2 lžičky ocet
ocet
voda
1/2 kg hladká mouka
250 ml vlažná voda
2 lžičky drcený kmín
1 balíček sušené droždí
Postup Voňavý kmínový chléb z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby domácí pekárny nasypeme a nalijeme veškeré ingredience tak, jak jsme zvyklí. Zapneme program kynutí a těsto na kmínový chléb necháme vykynout
Chléb můžeme péct v domácí pekárně na příslušný program, já pekla v klasické troubě, zdá se mi tak lepší. Z vykynutého těsta vytvoříme válec, který necháme na plechu s pečícím papírem dalších 10 minut kynout. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 minut. Během pečení potíráme chléb vodou smíchanou s octem v poměru 1 lžička (ocet) na 1 dl (voda)
Voňavý kmínový chléb vyndáme z trouby a ještě jednou ho potřeme octovou vodou
Kmínový chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti jako přílohu.