Mexický salát s květákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 hrstě cukr
20 dkg slanina
1 lžička olej
1 lžíce sůl
1 lžíce ocet
1 kelímek majonéza
0.5 ks pórek
1 ks květák
1 hlávka čínské zelí
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 plechovka sterilované červené fazole

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, případně scedíme. Čínské zelí nakrájíme najemno, květák nalámeme na malé růžičky. Slaninu nakrájíme na nudličky a pánvi opražíme dokřupava. Necháme ji vychladnout.

  2. Do mísy dáme zeleninu. Zakapeme ji olejem, osolíme, osladíme a podle chuti přidáme ocet. Nakonec vmícháme majonézu. Do mexického salátu nepřidáváme žádný nálev, vodu ani jinou tekutinu, zelenina pustí dost šťávy.

  3. Mexický salát s květákem necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!